Film

Heb je een video nodig? Ik denk graag met je mee. Met ruim 10 jaar aan ervaring in de journalistiek en als filmmaker weet ik jouw verhaal in een aansprekende film te gieten. Dat kan een videopersbericht zijn, maar ook een bruiloftsvideo of een bedrijfsfilm.

Het afgelopen decennium is de vraag naar video enorm toegenomen. De kijktijd naar video’s blijft dan ook groeien: uit onderzoek blijkt dat kijkers meer dan 1 uur per dag naar online video kijken. Maar hoe werkt het maken van zo’n video nou precies? Normaal gesproken komen we eerst samen voor een korte voorbespreking: wat zijn jouw wensen, wat is er allemaal mogelijk en misschien wel het belangrijkste: voor wie wil je de video maken? Daarna volgt een brainstorm en een eventuele scriptmeeting en bereiden we de opnames voor.

Tijdens de opnames ben ik je man: bij kleine producties kom ik alleen, bij wat complexere producties neem ik een collega mee. Bijvoorbeeld als we een drone inzetten of een tweede camera. Dat is niet alleen gezellig, maar ook nodig. Funfact: meestal drinkt hij cappuccino, ik drink m’n koffie zwart.

Als alles gefilmd is, start ik met de montage. Daarvoor gebruik ik mijn prachtige kantoor in het hartje van Utrecht (kom vooral ‘ns koffie drinken als je zin hebt). Daarna volgt de oplevering, of een eventuele feedbackronde waarin je al je op- en aanmerkingen aan me door kunt geven.

PRO-TIP: Wil je meer bereik? Denk dan eens na over een hele videoserie: bij een continue stroom aan video’s komt je publiek sneller terug. Of overweeg om je video te laten ondertitelen. De meeste mensen kijken video’s namelijk zonder geluid. Ondertiteling kan in het Nederlands, maar voor een groter bereik kun je ook denken aan een andere taal. Ik werk daarvoor samen met professionele vertalers én voice-overs. Bekijk hier de mogelijkheden voor ondertiteling, voice-overs en vertalingen.

Benieuwd naar wat ik de afgelopen tijd gemaakt heb? Bekijk op deze pagina enkele voorbeelden van mijn werk. Heb je daarna nog steeds vragen? Bel me gerust, of stuur een bericht.