Over Tobias

Ik ben Tobias Bos en werkzaam als journalist, filmmaker en fotograaf voor onder meer Nieuwsuur en ANP. Geen zin om verder te lezen? Op mijn LinkedIn-pagina vind je een beknopt overzicht van wat ik allemaal doe.

Toch nieuwsgierig geworden naar de langere versie? Komt ‘ie: het begon allemaal toen ik mij in november 2008 inschreef bij de Kamer van Koophandel. Eerst alleen als fotograaf, later ook als journalist en filmmaker.

In 2011 studeerde ik af aan de School voor Journalistiek. Sindsdien laat ik me graag inhuren door onder meer RTV Utrecht, Nieuwsuur en ANP. Eerder was ik redacteur voor RTL Boulevard en werkte ik als videoverslaggever voor het Algemeen Dagblad.

Top Gear Barbados Ken Block Lewis Hamilton

Waarom mij inhuren?

Of het nou commercieel is of journalistiek: het liefst maak ik verhalen. In tekstvorm, maar nog beter met beeld. En op verzoek doe ik dat met een gezonde dosis joie de vivre scepsis. Ik schrijf, interview, produceer, film en monteer en doe dat onder meer voor Amsterdam UMC, ING, Onderwijsinspectie, NKC, Rijkswaterstaat, Veiligheidsregio Utrecht en Villamedia. Inmiddels heb ik meegewerkt aan meer dan duizend video’s.

Funfact: ik geef af en toe ook mediatrainingen op onder meer de Politieacademie en bouw WordPress-based websites. Nog meer weten? Stuur me gerust een bericht, al is de beller sneller: 030-2270733.