Audio

24 uur podcasten voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

Afgelopen weekend werd het Utrechtse Karel V tijdelijk omgetoverd tot het beste restaurant ter wereld: tijdens 24H Chefs serveerden maar liefst 24 sterrenchefs – goed voor 28 Michelinsterren – hun culinaire hoogstandjes in shifts van 3 uur. En dat allemaal in 24 uur om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

Toen Leon Mazairac van het gerenommeerde Karel V in Utrecht het team van Eten wat de Podcast benaderde om tijdens dit evenement elk uur één podcast te maken, hoefden presentatoren Ger de Gram en Jelle Schot dan ook niet lang te twijfelen: dit gaan wij (woordgrapje) cheffen!

24 uur podcasten betekent ook 24 afleveringen die live op locatie worden gemonteerd. En zo verscheen dus ieder uur een verse aflevering, vol met proeverijen, gesprekken met sterrenchefs en interviews met onder meer burgemeester Sharon Dijksma en topatlete Dafne Schippers. En als vaste producer van de show mocht ik ook een bijdrage leveren: vanuit het restaurant en de gastromarkt maakte twaalf reportages met gasten, artiesten én sterrenchefs op de werkvloer.

De 24 uur afleveringen van Eten wat de Podcast inclusief zijn via je favoriete podcast-app te beluisteren, of via Vriend van de Show. Daar kun je ook – de naam zegt het al – voor 2,50 euro per maand vriend worden van de show.

Volgend bericht
Tim Hofman is Journalist van het Jaar 2022: ‘Arbitrair dat ik prijs gewonnen heb’
Vorig bericht
Videoserie ‘Klussen aan je camper’