JournalistiekVideo

Tim Hofman is Journalist van het Jaar 2022: ‘Arbitrair dat ik prijs gewonnen heb’

Presentator en programmamaker Tim Hofman is door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2022. Hij ontvangt de prijs vanwege zijn onthullingen op YouTube-kanaal BOOS (BNNVARA) over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland (RTL4). Het leidde tot het stoppen van het programma, bovendien deden meerdere slachtoffers aangifte tegen (oud)-coaches en -medewerkers van het tv-programma vanwege seksueel overschrijdend gedrag.

De wijze waarop Hofman en zijn BOOS-team deze zaak hebben onderzocht en gebracht, was volgens de jury voorbeeldig. “Op een zakelijke toon, zonder hyperbolen, met veel respect en compassie voor de slachtoffers, en een uitgebreid weerwoord van Voice-bedenker en Talpa-baas John de Mol op camera”, schrijft Villamedia. Ook liet Hofman de potentie van onafhankelijke journalistiek zien buiten de traditionele mediakanalen om.

Hofman werd op donderdag 23 februari gehuldigd in Den Haag. In aanloop naar die uitreiking sprak ik voor Villamedia met Tim Hofman. Ik maakte onderstaande video en verzorgde de vormgeving van de livestream tijdens de uitreiking.

Volgend bericht
Zelfstandig mobiel betalen verbeterd voor mensen met een visuele beperking
Vorig bericht
24 uur podcasten voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie