JournalistiekVideo

Geertjan Lassche uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2020

Documentairemaker Geertjan Lassche is uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2020. De Nederlandse Vereniging van Journalisten geeft hem die titel vanwege het tv-programma Frontberichten (BNNVARA) dat ontstond tijdens het uitbreken van het coronavirus.

Nederland is in het voorjaar in de ban van het coronavirus. Tienduizenden landgenoten met cruciale beroepen staan op dat moment aan de frontlinie om de mensen die het virus hebben opgelopen te helpen, maar ook om Nederland draaiende te houden. Aan de hand van authentieke vlogs lieten artsen, verpleegkundigen, maar ook politieagenten, leerkrachten en andere mensen in de frontlinie zien hoe hun dag eruit zag. Het 10 minuten durende programma werd dagelijks door een miljoenenpubliek bekeken. Lassche won er zelfs bijna een Nipkowschijf voor.

In opdracht van de Nederlandse Vereniging van Journalisten interviewde ik Geertjan Lassche over Frontberichten en verzorgde ik de vormgeving en instarts van de livestream. De uitzending is hieronder terug te kijken:

https://www.youtube.com/watch?v=7-a0k05aFw0&t=1841s
Volgend bericht
Nieuwe regels voor dronepiloten: dit is wat je moet weten
Vorig bericht
Ray Fuego als Paul Rem winnen Best Geklede Man-verkiezing 2020