Journalistiek

Op Eigen Benen: verhalen uit de voormalig Sovjet Unie

In 2014 ben ik met mijn oud-docent Gert Jan Peddemors afgereisd naar de Zuid-Kaukasus om te kijken of de voormalige satellietstaten van de Sovjet-Unie hun eigen identiteit hebben kunnen terugvinden na de val van de Sovjet-Unie. Ik bezocht Georgië, Armenië en de twee onafhankelijke staatjes Abchazië en Nagorno-Karabach die op gespannen voet leven met Rusland.

Tijdens de reis schreef ik een aantal verhalen en maakte Gert Jan de foto’s. Twee jaar na zijn reis, waarbij ook andere oud-studenten van de School voor Journalistiek hem vergezelden, kwam het boek ‘Op Eigen Benen’ uit, met daarin een selectie van de foto’s en verhalen uit die regio. In dit boek zijn ook drie verhalen van mij opgenomen. Je kunt het hier via Bol.com bestellen. In mijn portfolio zijn ook andere verhalen te vinden die ik daar heb geschreven.

Volgend bericht
Docent School voor Journalistiek
Vorig bericht
Esquire Stijladvies: tips & tricks voor de stijlvolle man